Marga van Aalst

Onderzoeker
T +31 (0)20 7059 336
mvanaalst@dsp-groep.nl

Marga van Aalst werkt bij DSP-groep als onderzoeker. Zij verrichtte onder meer onderzoek op het gebied van sociaal preventieve aanpak van voetbalvandalisme, onderwijs en sport, aanpak harde kernjongeren Amsterdam, cameratoezicht binnenstad, groepsaanpak en risicojongeren in Amsterdam, Communities that Care en Informele Zorg in de wijk.
Ook werkte zij als interim beleidsmedewerker risicojongeren voor Utrecht en projectleider groepsaanpak voor een aantal stadsdelen in Amsterdam.

Van onderzoeker tot projectleider
In 2003 heeft zij haar expertise uitgebreid met SPSS-kennis en werkt zij ook mee aan kwantitatief onderzoek op basis van statistische gegevens. Zij werkte als onderzoeker en vanaf 2005 als projectleider onder andere mee aan diverse Communities that Care (CtC) rapporten zoals CtC Leeuwarden, CtC Dordrecht, CtC Rotterdam,CtC Capelle aan den IJssel en Amsterdam Noord.
In 2006 heeft zij samen met de GGD Rijnmond een aangepast scholierenonderzoek ontwikkeld voor de gemeente Rotterdam en in 2008 heeft zij in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland en GGD Nederland een aangepaste vragenlijst ontwikkeld die in de provincie Zuid-Holland in diverse gemeenten ingezet wordt om Communities that Care projecten uit te voeren. In 2012 en 2013 heeft zij de CtC website opnieuw opgezet en samen met haar CtC-collega's de vragenlijst van CtC vernieuwd en geschikt gemaakt voor de basisschool.

Loopbaan voor DSP-groep
Marga studeerde aan de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam bij de vakgroep Functionele Anatomie, bijvakken Didactiek en Psychologie.
Na haar studie heeft zij diverse functies vervuld, namelijk PR en vormgever voor het Felix Meritis (Shaffy Theater), docent DeskTop Publishing bij een computerbedrijf en officemanager bij een academie voor fotografie.

Medewerkers Functie
< | 1 | 2 | >